Alegerea unui caine

Sunteti intr-adevar pregatiti sa aveti un caine? Intelegeti ca un caine impune stapanului o serie de responsabilatati in schimbul afectiunii pe care o ofera? Daca sunteti constienti si pregatiti sa primiti un nou membru in familie, va oferim cateva sfaturi care va vor ajuta sa alegeti catelul compatibil personalitatii, temperamentului si stilului dumneavoastra de viata. In primul rand, inainte sa faceti pasul, imaginati-va ca va veti petrece urmatorii 15 ani din viata alaturi de catelul pe care-l primiti in familie. Gasirea unei rase compatibile particularitatilor dumneavoastra este un prim element din procesul alegerii unui caine. Desi un element foarte important al procesului, este doar un element care nu garanteaza cainele perfect. Totusi pentru a va apropia de perfectiune, luati in considerare:  
  • Cainele sa provina dintr-o canisa sanatoasa, indiferent de rasa. Documentati-va despre parintii, cainelui, luati in calcul istoria lor medicala.
  • Cereti parerea altor stapani si crescatori care va pot da informatii specifice despre rasa aleasa;
  • Consultati un veterinar pentru a afla daca rasa aleasa este predispusa la afectiuni medicale;
  • Cereti parerea unui dresor, care va poate oferi informatii specifice temperamentului rasei alese, dar si despre receptivitatea la un program de dresaj;
  • Testati-va atat dumneavoastra, cat si membrii familiei pentru a depista daca aveti alergii la animale.

Dresaj Caini

Absolvent al unui curs de dresaj specializat in paza, urma, scotocire, organizat in cadrul Unitatii Militare Ciorani Prhova, Bogdan Dulgheru si-a inceput activitatea de dresaj canin in 1990, reusind in cei peste 20 de ani de experienta sa ajunga la rezultate foarte bune pana si cu cei mai indisciplinati caini.
Istoric
phone-squarefacebook-officialwhatsapp
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram